Search
Close this search box.

#1 – Onze expeditie naar een gezin

Daar is die dan! Onze allereerste blog over onze kinderwens. Hoe het voelt dat de blog online staat? Kwetsbaar en spannend, maar ook zeker opgelucht en hoopvol. Het is ons persoonlijke verhaal wat ons al lange tijd bezig houdt, maar iedereen mag het weten. Iedereen mag weten dat wij een kinderwens hebben en dat wij hopen dat deze ooit met behulp van een draagmoeder in vervulling mag gaan.

 

Als twee mannen een kinderwens hebben, hoeven we jullie niet uit te leggen dat wij een essentieel onderdeel missen. Maar… wat kan er dan wel? Ook bij ons ontstonden er duizend en één vragen. Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben we een grondige research gedaan, hebben we informatiebijeenkomsten bezocht en hebben we gesprekken gevoerd met papa’s waarbij de kinderwens al wel in vervulling is gegaan. Hieruit blijkt dat er weldegelijk opties zijn en dat onze kinderwens niet diep weggestopt hoeft te worden. Oké, het is zeker een uitdaging om een draagmoeder te vinden… Het is een flinke zoektocht met vallen en opstaan, maar het is niet onmogelijk! Het zal soms voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar als je die eenmaal hebt gevonden, is het een mooi, intensief en bijzonder traject om te doorlopen.

We delen ons verhaal

Natuurlijk komt deze blog niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een proces wat al jaren gaande is. Al onze vrienden en familie weten van onze kinderwens. In het begin voelt het delen van deze wens alsof je weer uit de kast moet komen. De onzekerheid en angst voor weerstand. Wat gaan ze er van vinden? Wat voor reacties krijgen we? Gelukkig reageert iedereen heel liefdevol en enthousiast en zijn we nu zelf op het punt dat we het met iedereen durven te delen. Aangezien we vaak de vraag krijgen ‘maar… Hoe dan?!’, nemen we jullie mee in onze zoektocht. We gaan jullie in onze blog vertellen hoe onze zoektocht naar een draagmoeder verloopt en delen informatie over draagmoederschap. Wat hebben we al doorlopen? Waar staan we nu? En wat hopen we in de toekomst te doorlopen?

 

Het wordt dus een combinatie van ons eigen verhaal, onze expeditie naar een gezin en informatie om meer bewustwording te creëren over hoe een kinderwenstraject in z’n werk gaat/kan gaan. En wie weet, ooit… Ooit hopen we in deze blog te vertellen hoe uniek het is dat onze kinderwens in vervulling is gegaan en dat we mogen zorgen voor ons minimensje!

 

Liefs,

Expeditieleiders
Sander en Rutger